Blogg

Glad alla hjärtans dag

Lite pyssel varvat med värdegrundsarbete idag. Det länkade också bra till kapitlet från Den magiska kulan om att vi alla är bra precis som vi är. Eftersom fröken Vanja har varit sjuk i två dagar gick vi igenom det idag (istället för i måndags). Vi pratade också om vikten av att vara snäll mot sig själv - inte bara mot andra. 

 

Vernissage

Idag var det äntligen dags för vår utställning som avslutar bondgårdstemat. Eleverna var verkligen stolta över sitt arbete och tyckte att det var väldigt fint i utställningssalen. Dessutom fick de saft och salta pinnar också, vilket självklart gjorde det hela ännu bättre enligt många.


Tack till alla som kom! Utställningen står kvar till på måndag eller tisdag nästa vecka, så om ni inte fick chansen idag är ni välkomna att smyga dit en annan dag. 

 

 

                                           

Drömlektion och oljepastellmålning

Här kommer några samlade bilder från förra veckans drömlektion och även två hårt arbetande konstnärer som förbereder sina målningar inför den kommande utställningen. 

 

  

 

English farmyard crossword

Vi fortsätter med bondgårdstemat och inkluderar självklart även engelsklektionen i detta. 

 

Teamwork!

 

Bondgårdsdjur i lera

Den här veckan har vi börjat arbeta med temat "bondgården". Idag modellerade vi djur i lera. Vi pratade om olika saker att tänka på, som t.ex. att försöka forma hela skulpturen i en del (istället för att göra en massa små detaljer och försöka trycka fast dem efteråt) och att använda lagom mycket vatten för att sudda ut sprickor. Lagom är svårt ibland :)

 

 

                                         

 

 

 

 

Pepparkaksbak

 

Pepparkaksbak idag! Vilket gott samarbete! Önskar att ni hade fått se vad snälla, gulliga och hjälpsamma de var mot varandra under hela den här dubbellektionen. 

 

 

Julbord och grodperspektiv

Idag och igår har vi tränat på att teckna ur grodperspektiv. Eleverna har gjort snögubbar. Vi skissade först, målade med oljekritor och vattenfärg, gjorde detaljer med färgpennor och avslutade med konturer. 

 

Till lunch bjöds vi på julbord. Mycket gott och trevligt!

 

   

Luciafirande

 

En vacker decembermorgon blev ännu finare tack vare våra duktiga elever idag! Efter sången var vi alla ganska frusna, så då passade det bra med pysseldag. Vi har haft olika stationer i klassrummen idag vilket innebär att jag har pysslat med nästan alla skolans elever. Ca 500 glasspinnar gick åt (och varje barn skulle använda 5 st var när vi gjorde julstjärnor). Massor med glitter överallt! Underbart :)

 

Här kommer bilder på klassen strax innan luciatåget har dragit igång. Pirrigt!

 

 

 

Vi hade EN tapper stjärngosse också men han lyckades visst slinka undan vid fotograferingen!

 

Trevlig luciakväll!

Nobelfirande

Idag har vi firat Nobel här på Elevverket! Eleverna var verkligen superfina och väldigt trevliga mot varandra i matsalen, framför allt var de duktiga på att gratulera varandra när priserna delades ut. 

 

Titta vad fina de är!

 

 

Årets priser tilldelades Wilhelm (bästa text), Silvia (bästa utveckling) och Annie (bästa illustration). Grattis!

Adventssamling och biblioteksutställning

Insåg precis att bilderna från adventssamlingen och biblioteksbesöket aldrig laddades upp. Här kommer de!

 

Adventssamling 30/11 i Djursholms kapell.

 

 

 

 

 

På hemvägen passade vi på att ta en tur till Djursholms bibliotek där det var en vacker utställning. Extra kul tyckte vissa elever eftersom de kände några av konstnärerna!

 

Reflexer 2

 

Använd reflex!

 

 

Reflexer

 

Idag har vi fortsatt arbetet med reflexer och tittat närmare på hur en reflex faktiskt fungerar. Eleverna fick sedan göra egna reflexbilder. Alla blev superfina! Foto på alla konstverk kommer när de sitter uppe på väggen, här får ni bara se Alex under skapandets gång!

 

 

Vill också passa på att tacka alla gratulationer på min födelsedag. Jag tror aldrig att jag har blivit så här storslaget firad på jobbet tidigare! 

 

Max Vob

 

Idag hade vi en lite annorlunda visa och berätta i klassen. Det var Max som berättade om motorcross. Eleverna var nyfikna redan i klassrummet, men efter en stund fick alla sätta på sig kläderna och gå ut en sväng. Där fortsatte Max sin presentation med att åka några varv på sin cross (som pappa Björn hade tagit dit).

 

Nyfikna (och lite åksugna) kompisar som spanar på Max som kryssar runt bland pölarna!

 

 

Efter frågestunden!

 

Snyggt jobbat Max!

Tangramläxa

 

Här är några exempel från eleverna som har skickat in bilder på veckans läxa. Tangrampusslet kan vara klurigt då alla bitarna ska användas, men också häftigt eftersom samma bitar kan användas för att skapa så många olika bilder. Kan ni se vad dessa föreställer?

 

 

 

 

Annie och Victor Vob

 

I fredags var det Annies och Victors tur att visa och berätta. Vi fick se härliga bilder från Dubai, där Annie var på semester nyligen. Hon berättade roliga fakta om några olika djur som hon såg på ett akvarium där. Vi fick också se bilder på henne och hennes mamma som red på en kamel! 

 

 

Victor berättade även han om vattendjur - havsänglar och den utdöde megalodonen. Vi mätte upp i klassrummet och funderade över hur stor megalodonen egentligen var. Eleverna kom fram till att klassrummet skulle sprängas om man försökte få in en megalodon här, för den var lika lång som fyra stycken klassrum (på längden). Skönt att den inte finns längre, tyckte barnen!

 

Tack så mycket för era presentationer, ni gjorde ett toppenjobb!

Marcus och Astrid Vob

Som vanligt på fredagar har det bjudits på nya Visa och berätta-presentationer. Marcus höll ett informativt framträdande om sköldpaddor, med många fina bilder och överraskande fakta. Klasskompisarna var extra fascinerade av hur stora sköldpaddor kan bli!

 

 

Astrid berättade om ett besök i Åre under hösten. Vi fick titta på många fina bilder på henne och hennes familj när de bland annat utforskade Åreskutan. Spännande att se hur det ser ut utan all snö! 

 

 

Kanonbra jobbat Marcus och Astrid! Ni kan känna er stolta! 

 

 

Alex, Wille, Silvia och Astrid leker på rasten!

 

Full rulle på isen!

Skridskoåkning, alla ettor och F-klassen tillsammans!

 

 

Små guldstjärnor!

Idag fick klassen sin sjunde guldstjärna. De här stjärnorna är inte lätta att få, kan jag säga! Men... idag har jag sett många exempel på hur eleverna har tagit sig tid att hjälpa varann, jobbat flitigt för sin egen skull och lyssnat på varandra. 

 

Vid tio stjärnor blir det en överraskning!

 

Fredrik och Edward Vob

I fredags fick vi njuta av två underbara presentationer till. Fredrik berättade om Florens där han var på höstlovet. Eleverna tyckte att det var extra roligt att se Fredrik i "kockkläder" när han gjorde pasta. 

 

Edward pratade om Harry Potter. Han visade många fina bilder och klasskompisarna var särskilt nöjda med att få se Lord Voldemort! De som inte har läst/sett Harry Potter än blev nyfikna och sa att de ska göra det snart. 

 

 

Mycket bra jobbat, killar!

Vincent och Silvia VoB

Idag har vi lyssnat till två spännande presentationer om hajar och surfing. Först ut var Vincent som visade många fina bilder på olika hajar och berättade om dem. Det verkade som att han väckte ett hajintresse hos flera av eleverna!

 

 

Lite senare var det Silvias tur! Hon har testat på att surfa och visade en film på några surfare som mötte en gigantisk våg samt några som verkligen var "supersurfare". Eleverna undrade varför Silvia inte hade med sig en surfbräda att visa men när hon sa hur stor en surfbräda är förstod de varför det hade varit svårt!

 

 

Tummen upp till er båda! Kanon!