Blogg

Tema vatten

I vårt tema har eleverna experimenterat mycket kring vattnets densitet. 

Eleverna har lärt om vattnets olika egenskaper och ställt många hypoteser. 

Eleverna har fått ett gem att flyta och en potatis att sväva...

Lyrik

Gustav Fröding 

Idag arbetade vi med lyrik och Gustav Frödings dikt "ett gammalt bergstroll" . Vi analyserade dikten och gick igenom svåra ord och sedan fick eleverna göra egna stentroll :-))) 

Kängurudag!

Idag har vi kängurumatte i Åk 2 http://ncm.gu.se/kanguru. Många elever arbetar hemma pga coronaviruset. 

Vi startade dagen med lite kängurufakta och efter provet fick eleverna rita en känguru. 

 

Månadens konstnär 

Andy Warhol

Idag fick eleverna lära sig lite fakta om och prova på att göra popkonst så som Andy Warhol gjorde. Blev så läckert! 

 

 

Flyta sjunka experiment

Idag fick eleverna göra experiment och se vad som skulle sjunka eller flyta av olika material. Först fick alla göra en hypotes och sedan undersökte vi med experiment vad som hände. Vi undersökte också vad som hände om en apelsin var utan sitt skal, flyta eller sjunka? 

  

A cup of hot tea

Det passar bra med en kopp varm dryck så här innan sportlovet ;-) 

Eleverna är superduktiga på att följa instruktioner, vilket vi ofta tränar på vid bildlektioner. 

   

 

Skruven

Vi arbetar med "de mäktiga fem" inom teknik och kraft. Idag fick eleverna lära sig om skruven och förra veckan om lutande planet. 

Vi laborerar, ställer hypoteser, ser på film och skriver fakta. 

 

Alla hjärtans dag! 

Eleverna överraskade oss fröknar med blommor och choklad idag! Det värmer i ett lärarhjärta! Vi hade en riktig mysdag i vårt klassrum. Eleverna fick skriva fina egenskaper till varandra på hjärtan och vi åt kärleksmums på eftermiddagen som vi hade bakat under torsdagen :-))) 

Fakta eller åsikt?

Vi arbetar just nu med källkritik och idag fick eleverna fundera på om vissa påståenden är fakta eller en åsikt. De fick också skriva egna påståenden kring vissa rubriker ( skolan, husdjur, TVspel Ipad-spel och kändis). 

 

Skridskor på Stockan

Härlig em med skridskor :))))

Pingis på rasten

Underbar dag med frost på pingisbordet....två elever njuter av att vara först ute! 

Annonser

I veckan har vi arbetat med olika Tidningsartiklar och idag fick eleverna göra egna annonser. De var mycket kreativa och engagerade, se så fina och roliga annonser det blev!  

Lyrikprojekt

Vi kommer under vårterminen arbeta med lyrik på skolan och eleverna kommer få lära sig mer om lyrik och dikter. Ett samarbete hem/skola där föräldrar uppmuntras att läsa månadens lyrik hemma med sitt barn och sedan arbetar vi vidare i skolan och på fritids. Nu läser vi Lennart Hellsing och hans "Trollkarlen från Indialand". Eleverna fick ringa in svåra ord och så gick vi igenom dem. 

 

Månadens konstnär

Amadeo Modigliani

I bild får eleverna lära sig om en ny konstnär varje månad. 

 

Julgransplundring

20dag Knut och detta firar vi med traditionsenlig julgransplundring med dans på fotbollsplanen och sedan pepparkaka och frukt! 

Vårt sinne - synen

Vi arbetar med våra sinnen och lär oss mer om våra ögon. Tog bild på alla elevers ögon och därefter skrev vi fakta om våra ögon och illusterade ögonen. Hade tagit kort på alla elevers ögon och alla fick gissa vems ögon? inte så lätt med alla...därefter busade eleverna och satte sin egna bild i pannan....såg så roligt ut att jag tog bild :-)))) ! 

Nobellunch 2019

Idag var det årets Nobellunch för eleverna. Alla har varit otroligt bra på att skriva i årets tema - En resa till framtiden! jag känner mig stolt över elevernas utveckling. Bra jobbat till alla! 

 

 

Julmysigt! 

Pepparkakor i fönstret och elevernas julgran är på plats i klassrummet som julkalender. Det är så roligt att se vems bild som döljer sig bakom dagens lucka :-)) 

 

 

Nobelberättelser

Årets Nobelberättelser är äntligen klara! Idag fick eleverna läsa varandras och sedan ge positiv feedback. Det var härligt att höra så många fina ord om berättelserna och illustrationen de gav varandra. 

 

Naturhistoriska

Idag åkte vi till Naturhistoriska och tittade på filmen om kroppen på Cosmonova och sedan såg vi utställningen. Helt fantastiskt! Alla var nöjda och glada!