Blogg

VECKA 40

2018-10-05

I måndags bakade några elever tillsammans med Gunilla.

Under tisdag och onsdag vid "fri lek" har vi arbetat extra mycket med eleverna på fotbollsplanen. Personalen har styrt kommunikationen mellan eleverna vid konflikter där de har får uttrymme att prata om känslor och upplevelser. Arbetet syftar också till att ifrågasätta och motverka könsstereotypa föreställningar då det leder till en oönskad jargong på fotbollsplanen och att tjejer exkluderas. Vi ser framgångar men det finns fortfarande ett behov av en närvarande vuxen. 

 

Vi kan se fina samspel mellan åldrarna och könen, fler vågar ta plats på fotbollsplanen och går därifrån med positiva erfarenheter! 

 

   

 

Med en outnyttjad plats, några plankor och gatukritor har vi fått ihop en bandyplan! Några elever intresserade sig för mitt skapande och korrigerade så jag ritade upp en korrekt bandyplan. Många elever började spela på en gång och så har det fortsatt varje rast, roligt! 

 

 

När det var torsdag och dags för schack hade eleverna redan förberett allt till när Martin kom, härligt initiativ! 

 

 

"Minecraft" är ett stort intresse hos många elever på denna skola så jag ordnade så eleverna kunde skapa minecraftfigurer med mera av pärlplattor, i både 2-D och 3-D. Detta blev populärt och några elever satt till strax innan stägning. Eleverna använde sig utav olika egenskaper, vissa skapade utifrån minnet, vissa räknade utifrån utskrivna designen och andra designade egna figurer på rutat papper! Eleverna vill fortsätta med detta - "kan vi inte skapa en hel minecraftvärld?". 

 

    

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)