Blogg

VECKA 36

2018-09-21

Denna tisdag höll Gunilla i "MATEMATISK BAKNING". Eleverna fick baka scones. Mjölet yrde och matematiken kom att vara till god hjälp vid bakning efter recept. 

 

Denna vecka har Ida påbörjat projekt käpphästar! Hos många elever finns ett brinnande hästintresse och det ville vi ta vara på genom att fördjupa oss i hästarnas värld. På onsdagens estetiskt skapande fick eleverna börja med att skissa upp en plan för hur deras käpphäst ska se ut. Vidare arbetade vi med att skapa medaljer och priser av olika slag, hästtäcken samt grimma. Eleverna fick arbeta fritt och använda fantasin vid problemlösning som "hur skapar man det här på bästa sätt?" eller "hur fäster vi den här på hästen?". 

 

För många var det första gången de fick sy med nål och tråd, det var lite läskigt i början men när det första var fastsytt ökade självtilltron hos eleverna vilket öpppnade för nya möjligheter! Detta skapade en kedjereaktion där eleverna tog hjälp av varandra. Jag fick möjlighet att styra elevernas kamratbedömningar av varandras skapande, som hos vissa upplevdes som sarkastisk och det blev konflikter men slutade med demokratiska och finkänsliga kamratbedömningar, detta ska vi fortsätta arbeta med vid framtida projekt. 

 

Eleverna tyckte detta var jätteroligt och de lärde sig mycket, "tålamod, att sy, att göra hästtäcken, hästkunskaper och vi ser fram emot att se resultatet!". Det går inte en dag utan att jag får höra "när ska vi göra käpphästarna?". 

 

  

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)