Blogg

VECKA 39

2018-09-28

Nu är kylan, regnet och hösten här och då passar vi på att skapa med det vackra naturmaterial som finns på skolgården. Med en korg gick vi ut och samlade löv, kottar, ekollon och kvistar! Av det blir det nu en tavla där naturmaterial får bilda en ram och på tavlan får eleverna skriva ned vad de tycker hösten är för dem samt rita och måla, klippa och klistra dit bilder. 

 

 

Vidare har vi fortsatt arbetet med våra fina käpphästar! Vi har välkomnat de elever som kikat in och visat intresse och utökat vår grupp. Utöver käpphästar har det nu också skapats "käpplösa käppsniglar" som döpts till namn som "Slemmiga Lenny". Eleverna har haft svårt att skiljas från sina käpplösa käppsniglar och käpphästar så de har fått följa med ut på ridning och några hem. Vi ser fram emot när alla hästar och sniglar är färdiga för uppvisning! 

 

 

 

På fotbollsplanen har det funnits en okänslig jargong vilket lett till konflikter som eleverna haft svårigheter med att lösa själva. Därför har vi nu infört ett "fotbollsschema" där varje klass för sig har en rast för fotbollsplanen per dag. Schemat tillsammans med tydliga fotbollsregler sitter uppe på fotbollsplanen. En vuxen ska alltid befinna sig på området för att styra konflikthanteringar och klimatet på planen. Detta har diskuterats på elevrådet och i klassrummet för att förtydliga regler och skolans mål med det: alla ska känna sig välkomna och inkluderade på fotbollsplanen oavsett vem du är. 
Nu i slutet på veckan kan vi redan se en förändring där eleverna hanterar konflikter på ett mycket bättre sätt, kommunicera genom att berätta vad som blev fel och hur man känner. 

 

 

 

Fritidspersonalen bär nu gula västar för elevernas, kollegornas och vårdnadshavares skull! Vi syns tydligt på skolgården vilket främjar känslan av trygghet och ordning. 

 

Tack för denna vecka! 

 

Med vänliga hälsningar, vi på Vinden.

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)