Blogg åk 6

Veckorbrev - vecka 36

Vecka 36

 

Hej alla vårdnadshavare och elever!

 

I tisdags tränade landslaget på Djursholms IP som hela skolan var och tittade på, heja, heja! 

 

Föräldramöte

Föräldramöte är torsdagen den 12/9 klockan 18:00-19:30. Har du några frågor eller funderingar du vill ta upp maila mig senast 2019-09-10 (jennie.eberskold@elevverket.se)

 

 

Schemaförändring nästa vecka 

Fredagen den 13/3 är det skoljogg på förmiddagen. Vi samlas i klassrummet klockan 08:30 och är tillbaka på skolan ca klockan 11:00. Vi äter lunch och har rast som vanligt. De lektioner som utgår på fredag är svenska, elevens val samt SO. Eleverna slutar skolan som vanligt klockan 14.30.

 

Eleverna får med sig läxförhöret i engelska hem för påskrift, lämnas tillbaka på måndag den 9/9. Nästa veckas planering samt läxor finner du och ditt barn på hemsidan. Schack56

Måndag den 16/9 klockan 12:00 kommer Jan Peter och berättar om schack56 för oss samt instruerar hur man spelar schack. För mer information: http://www.schack56.se/

 

”Ibland måste man göra saker man inte vågar, annars är man ingen människa utan bara en liten lort.” - Astrid Lindgren

Veckobrev - vecka 35

 

 

Hej alla vårdnadshavare och barn!

Kulturskolan besökte oss och berättade om sin verksamhet. För mer info: 

www.danderyd.se/kulturskolan

 

Prata gärna hemma om vikten att komma i tid till skolan, och komma i tid till lektionerna som börjar efter rasterna. Rasterna är till för att äta sin frukt (om man har), dricka vatten, gå på toaletten etc. och i största möjliga mån ska vi undvika att göra detta under lektionstid. Se gärna till att ditt barn har en klocka på armen då mobilerna lämnas in på morgonen. Schemat är preliminärt då vi inväntar till exempel slöjdtider, inomhustider för idrotten. Det som kan diffa är tiden när respektive lektion är, i övrigt gäller start- och sluttiden på schemat som fås med hem i dag.  

 

Då jag inte har samtliga mailadresser skickar jag mer ert barn veckobrevet denna vecka. Vänligen lämna in pappret med era kontaktuppgifter så fort som möjligt. 

 

Veckans planering, läxor finner du och ditt barn på hemsidan. Denna vecka låg vi lite back med spårkläran då samtliga böcker inte har kommit. Vi påbörjar därmed att arbeta i boken nästa vecka. 

 

Avslutningsvis vill jag bara säga vilka härliga barn ni har! Vi hade vårt första läxförhör i matematiken, och jag är väldigt stolt över var och en. Bra jobbat! 

 

/Jennie