Blogg

Lekstund!

Vi målar våra svampar!

Visst blir de fina!

 

Lyckostjärnan - lägesord och ordbilder.

I vår arbetsbok till Lyckostjärnan har vi övat på lägesord och ordbilder. Lägesorden har vi övat genom att barnen fått instruktioner om att rita in olika saker i bilden från zoo-affären.

 

När vi målat papegojbilden efter de färger som står i fälten har några läst vilken färg som står och andra jämfört orden i fälten med de som står bredvid färgerna. På så vis kan alla läsa vilken färg som ska användas. Superfint blev det!

 

Matematik!

I matematiken har vi arbetat med begreppen längsta - kortaste - lika långa, högre - lägre - lika långa samt tjocka och tunna.

 

Lersvampar på gång!

Vi har gjort svampar i lera. Några har gjort kantareller, några karljohansvampar och några flugsvampar.

Så snart de torkat ska vi måla dem!

 

Tema: svampar

I omvärldskunskapen har vi arbetat med temat svampar den här veckan. Vi har lärt oss om svampens delar, var de tycker om att växa  och tittat på några av våra vanligaste svampar - kantarell, Karljohansvamp, trattkantareller och den farliga men vackra röda flugsvampen. Därefter har barnen gjort svampbilder som sitter på väggen i korridoren utanför klassrummet. Visst blev de fina!

 

Lugn start på skoldagen

Vi börjar varje skoldag med tyst arbete i ritboken eller mandalas med lugn klassisk musik i bakgrunden. Detta är en morgonrutin som kommer att följa med klassen under hela lågstadietiden men framöver kommer ritbok och mandalas att bytas ut mot skrivande och tyst läsning. 

 

Äppeltema!

I ämnet omvärldskunskap har vi just nu äppeltema. Vi har lärt oss om äppelträdets årscykel och provsmakat några svenska äppelsorter. "Alice" var det första vi provsmakade och den sorten fick godkänt av eleverna i klassen!

Eleverna har också målat jättefina äppeltavlor där de först fick skissa ett äpple med blyerts och sedan färglägga det med oljepastellkritor. När det var färdigt målade vi bilderna med vattenfärger.

 

 

 

Gosedjursvisning!

I Lyckostjärnan den här veckan har det handlat om att sova över och att det kan vara skönt att ha med sig till exempel ett gosedjur när man sover borta.

Då passade det bra att ta med ett gosedjur hemifrån till skolan och idag barnen har visat och berättat om sitt gosedjur för varandra. Se så fina de är!

 

 

 

 

 

Matematik

I matematiken har vi arbetat med likheter och olikheter. Vi har sorterat saker efter olika kriterier som barnen själva bestämt och vi har tittat på bilder och jämfört likheter och olikheter. Arbetet fortsatte sedan i vår matematikbok.

 

Lyckostjärnan

Idag har vi arbetat med vår läsförståelsebok, Lyckostjärnan. Berättelsen idag handlade om Bea som skulle sova över hos Asta, fast det är inte lätt att sova utan sin favoritnalle... Vi har samtalat om berättelsen och om våra egna erfarenheter av att sova över hos en kompis. Vad behöver vi ha med oss om vi ska sova över? Hur ser favoritgosedjuret ut? Så här fint blev det i barnens arbetsböcker!

 

Här är vi i Förskoleklass Å!

När barnen i klassen var på besök hos oss på Elevverket i maj så gjorde de

självporträtt som nu pryder väggen i vårt klassrum. Visst är de fantastiskt fina!