Blogg

Vi kvalitetstestar papper

Det finns många olika metoder för att testa papper och dess egenskaper. I detta uppdrag använder eleverna några av dessa för att identifiera kvalitetsskillnader mellan olika papper. De föreslår även ett tänkbart användningsområde för sitt egentillverkade papper. 

 

 

Skolloppet

I fredags avslutade vi skoldagen med att springa skolloppet 2021. Trots duggregn sprang alla elever med glädje. Springskorna var på och de var i mål innan jag ens hann blinka.

 

Stolt fröken!

 

Eget arbete

Varje vecka får eleverna ta del av veckans planering så att de vet vad vi ska arbeta med under veckan. 

På fredagar har vi en stund eget arbete där eleverna går tillbaka till sin planeringsbok och bockar av, alternativt gör färdigt det som kvarstår av veckans planering. 

 

Nerverna är på helspänd

Nedräkning

På måndag smäller det! Då är det äntligen schackturnering. Fokus denna vecka har varit att öva och träna, och på så vis lära oss att "övning ger färdighet". Gäller inte bara i schack utan i allt.

 

Heja klass 4! På måndag rockar vi loss!

 

Schackfyran

Övning ger färdighet!

 

Vi övar för fullt inför tävlingen som går av måndagen den 26 april! Heja klass 4!

 

Schack

Hej fredag!

 

Igår var Marin från Elevverket Låg hos oss i klassen och instruerade i schack. Det var ett väldigt uppskattat besök och vi avslutade det med att spela onlineschack. 

 

 

Fortsättning följer... 

Allemansrätten

Utelektion

Att vara utomhus är helt fantasktiskt! I veckan har vi pratat om allemansrätten och om vad vi får och inte får göra. Vi avslutade arbetet med att gå utomhus och göra "allemansdrama". Eleverna blev indelade i grupper och fick sedan välja en situation utifrån allemansrätten som de dramatiserade för varandra. 

 

En mycket uppskattad lektion av både fröken och barnen!

 

 

 

Vi går på pappersjakt

Hej fredag!

Första veckan efter sportlovet har gått i rusande fart! Vi har också börjat med ett nytt tema i NO som handlar om papper. Vi kommer att få lära oss allt om papper, vilket ska bli väldigt spännande.

 

 

 

Sportlov

Vad ser du fram emot att det snart är sportlov? Här kommer ett axplock av våra förväntningar... 

 

Alla mina fina elever är välförtjänta av ett härligt lov efter veckor av nya kunskaper som vi har inhämtat tillsammans!

 

Pyjamasdag

Fredag är den bästa dagen på veckan att ha en pyjamasdag/myskläder i skolan! 

 

Vi lyssnar på godnattsagor, vi pratar sagor och vi har olika givande diskussioner om sagor. Fröken har med sig sin nalle som är namnlös, och vi ska tillsammans ge nallen ett namn. Vilket namn tycker du att nallen ska få?

 

Vilka egenskaper tycker du är viktiga hos en bra kompis?

Att komma på egenskaper är inte alltid det lättaste, men genom att vi slår våra kloka huvudet ihop kommer vi på väldigt många positiva egenskaper som en bra kompis kan ha. 

 

Vi arbetar enligt modellen EPA: först funderar vi enskilt, därefter i par och till sist diskuterar vi alla tillsammans. Egenskaperna flödar och vi lär och många nya ord och begrepp. Vi diskuterar skillnaden mellan till exempel empatisk och sympatisk, och vad innebär det egenligen att vara ambitös?

 

Flyter föremål i saltvatten?

Vi testar olika föremål i saltvatten och diskuterar våra förutsägelser

 

Vad väger vatten?

Visst är det härligt med utelektioner... 

 

Bilden visar en balansvåg där vi väger vatten i antal gem.

 

Hugo och Josefin

Josefin har sett fram emot att börja skolan. Äntligen ska hon få kompisar och lära känna de andra barnen. Med de andra barnen bara retar henne. Hon är inte som dem - hon är annorlunda.

Så en dag börjar Hugo i klassen. Han är också annorlunda, men han bryr sig inte om vad folk tycker och tänker om honom. Hugo och Josefin blir bästa kompisar och att gå till skolan blir roligt. Men plötsligt en dag kommer inte Hugo till skolan och ingen vet vad som har hänt...

 

 

Maria Gripes bok är helt underbar att använda i undervisningen och vi har väldigt giviande diskussioner om innehållet! Mina elever bidrar med sina tankar, erfarenheter och av sitt hjärta. De är lika kloka som skolans bibliotek!

 

Välkommen

Välkommen tillbaka till vårterminen!

 

 

Låt glasen med snö stå i värmen. Vad händer?