Blogg

Skoljogg, svampar, superhjältar m m

I fredags hade vi vår traditionella skoljogg. Våra små elever kämpade på så bra och lyckades få ihop många kilometer tillsammans.

 

 

Vi jobbar just nu med bokstaven "S" och vi har haft superhjälte-tema. Vilken är den vikigaste superhjältekraften? Att vara snäll, tyckte många.

 

          

 

På omvärldskunskapen arbetar vi med svampar. Vi har gått igenom svampens delar, hur det bildas nya svampar och vi har lärt oss våra vanligaste svampar.

Eleverna har gjort fina svampteckningar och även svampar i lera.

 

          

 

          

 

På engelskan denna vecka har vi övat glosor om frukt och grönsaker. Vi har lekt affär och då övade vi även enkla artighetsfraser. Efteråt var det några som ville fortsätta att leka och då blev det lite skrivning på köpet!

 

          

 

 

Hälsningar från Tina och Maria

 

                          

 

 

 

 

Svenska

På svenskan har vi börjat med sagoskrivning. Klassen skriver en gemensam saga med hjälp av "sagotärningar". Det blir lite lättare att få idéer om man använder dem. Sagan kommer att utspela sig på en fotbollsplan och dessutom kommer ett mystigt brev att vara en viktig detalj. Spännande.... 

 

          

 

 

Vi har arbetat med bokstaven "O" och barnen har fått klippa och klistra. Vi passade på att lära oss vad struts heter på engelska (ostrich).

 

          

 

I vårt arbete med boken "Lyckostjärnan" handlade kapitlet "Polly vill ha kex" om en papegoja som visste var det fanns en skatt. Barnen fick rita vad de skulle göra om de hittade en skatt. Många olika önskningar!

 

          

 

          

 

Hälsningar från Tina och Maria

 

 

Äpplen, ormar och mys med faddrarna.

I ämnet omvärldskunskap har vi just nu äppeltema. Eleverna har målat fina äppeltavlor med pasellkritor och vattenfärg. Vi övade på att först skissa med blyerts.

Vi provsmakar olika svenska äppelsorter och först ut var "Alice". Jättegoda, blev omdömet!

 

          

 

          

 

Vi arbetar med bokstaven "O" och vi har gjort ormar. Vi övade samtidigt på mönster som är temat i matematiken just nu.

Det var lite knepigt att klippa men alla kämpade på.

 

          

 

          

 

Förra veckan avslutades med lite mys med våra faddrar i åk 3. Det blev glass och film, "Ugglan och kompisproblemet".

 

 

Hälsningar från Tina och Maria

 

Nu är vi igång!

Nu är vi i full gång med förskoleklassen. Det var mycket nytt att ta in och nya rutiner för våra nya små elever men alla har funnit sig väl tillrätta.

Nedan ser ni några självporträtt som barnen gjorde på inskolningen i maj. Första dagen på höstterminen pratade vi om sommarlovet och alla fick rita sitt bästa sommarminne.

 

          

 

I svenska har vi startat vårt arbete med Lyckostjärnan. Alla tyckte att det var så roligt att få börja med en "riktig" skolbok!

 

 

Vi har börjat med veckans bokstav och först ut är "O". Vi arbetar med Bokstavtåget på Skolplus. 

Vi hittade många ord på "O" och på rasten gjorde några

flickor bokstaven i sandlådan!

        

 

 

På matten har vi börjat i vår bok Mästerkatten förskoleklass och där handlar det om mönster på de första sidorna. Vi varvar arbetet i boken med praktiska övningar. Vi har byggt mönster på olika sätt och några fortsätter under leken.

 

          

 

Hälsningar från Tina och Maria