Blogg

Mytologipodden avsnitt 1 Skapelseberättelsen

Släpptes den 13 september 2021 13:00

I första avsnittet av mytologipodden hör vi Walter, Jacob och Sophie berätta om skapelseberättelsen enligt den nordiska mytologin.

Ljudinspelningen är uppladdad på Youtube men blockerad från att spelas där, enbart via länken och videon nedan går det att lyssna. Så tryck på play och så hoppas vi att ni ska lära er något under tiden ni lyssnar.

OBS ljudkvalitén är inte den bästa i första avsnittet vilket kommer att åtgärdas i nästa avsnitt. Alla är vi nybörjare någon gång. 

 

 

Mytologipodden avsnitt 2 Trädet Yggdrasil

Släpptes den 20 september 2021 13:00

I veckans avsnitt hör vi Walter, Bernhard, Fanny och Ester berätta om trädet Yggdrasil och dess världar. Hoppas att ni lär er något nytt av att lyssna. 

 

Ljudkvaliteten är förhoppnings bättre i detta avsnitt än i första avsnittet. Kommentera gärna när ni har lyssnat så blir Walter och hans gäster jätteglada. 

 

 

Mytologipodden avsnitt 3 Guden Tor & Loke

Släpptes den 27 september 2021 13:00

I veckans avsnitt hör vi Walter intervjua guden Tor, och som om inte det vore nog gästas han även av Loke. Tor spelas av Isak och Loke spelas av Lily. I avsnittet får vi veta mer om Tor och hans liv men även två roliga historier. 

 

 

Mytologipodden avsnitt 4 Oden

Släpptes den 4 oktober 2021 13:00

I dagens avsnitt hör vi Walter intervjua guden Oden. Han har också besök i sin podd av Julian och Caspian som berättar två olika berättelser, När Oden fick sin häst Sleipner och Oden vid Mimers brunn. Hoppas ni gillar veckans avsnitt. 

 

 

Mytologipodden avsnitt 5 "Tjatse och guldäpplena" & "Sigurd drakdödaren"

Släpptes den 11 oktober 2021 13:00

I dagens avsnitt berättar Ebba från 2C och Mary från 2A två olika myter för vår programledare Walter. 

 

 

Mytologipodden avsnitt 6 "Tyr, Balder, Frigg & historian om Balders död."

Släpptes den 18 oktober 2021 13:00 

I avsnitt 6 av Mytologipodden ska Max, Ted och Emma berätta om Gudarna Tyr, Balder och Frigg. Vår programledare Walter berättar sedan historian om Balders död.  

 

Mytologipodden avsnitt 7 "Fenrisulven, Hel & Midgårdsormen". 

Släpptes den 15 november 2021 13:00

I dagens avsnitt berättar Nico, Lucy och Walter om Lokes tre barn Fenrisulven, Hel och Midgårdsormen. 

 

 

Mytologipodden avsnitt 8 "De kvinnliga gudarna som förtjänas att uppmärksammas".  

Släpptes den 22 november 2021 13:00

I dagens avsnitt av mytologipodden har vår programledare Walter bjudit in 6 stycken tjejer som alla kommer berätta om kvinnliga gudar som levde i Asgård. Dagens gäster är Francisca, Isabella, Louise, Mathilda, Catja och Eloise. 

 

Mytologipodden avsnitt 9 "Heimdall & andra släkten i den mytologiska världen". 

Släpptes den 29 november 2021 13:00

I dagens avsnitt gästar Nils, Oskar och Viktor. Nils berättar om guden Heimdall "Asgårds väktare", Viktor berättar om Alver och Oskar berättar om Vanerna. Som vanligt leder Walter oss genom dagens program. 

 

 

Mytologipodden avsnitt 10 "Ragnarök".

Släpptes den 6 december 13:00

Idagens avsnitt berättar Walter och Viggo för oss om Ragnarök. Då det är det sista avsnittet av den mytologiskapodden vill vi tack för att ni har lyssnat på podden och hoppas att ni har lärt er något av det ni hört. 

 

 

 

Mytologipodden Julspecial "Bloopers"

Släpptes den 24 december 09:00. 

Under höstterminen 2021 spelade jag Alice och Walter in mytologipodden. Under inspelningarna blev det ibland fel eller så hände andra tokigheter. Här kommer ett litet axplock från allt kul vi har haft under tiden vi spelat in. 

Med detta avsnitt vill vi också hälsa god jul och gott nytt år!