Läxa till måndag 23/4.

 

Sv-läxa

  

Den magiska kulan, kapitel 25 + Olles bokstavssång, sista sidan. Läs texten flera gånger och prata om den. Ställ frågor - på raderna (svaret finns skrivet i texten), mellan raderna (ledtrådar till svaret finns i texten) och bortom raderna (svaret kan variera beroende på egna erfarenheter, tankar och känslor). 

 

TIPS: När vi gick igenom kapitlet denna vecka fick eleverna räcka upp handen om de tyckte att ett ord eller uttryck var svårt att förstå/de visste att det kan betyda olika saker. Dessa samlade klassen: 

 

tradition, "spelade ett stycke" (musik), tryck (på tröja)

 

Notera att dessa ord är från den gröna boken. Trots att vi har gått igenom dem gemensamt kan det vara bra att repetera och diskutera mer hemma - även för dem som läser i någon av de andra böckerna. 

 

OBS! Vänligen skicka med Den magiska kulan läseboken i ryggsäcken på måndag. Eftersom boken sedan är slut ska allas lämnas in och förvaras till nästa åk 1. 

 

Alla elever har fått två papper med ord på. Dessa ord är bland de vanligaste i svenska språket och bra att "automatisera" så att man kan läsa dem bara genom att titta på dem snabbt. Det är inte läxa den här veckan men man får självklart gärna använda dem om man vill. Pappren ska ligga kvar i läxmappen. 

 

Skrivläxa i rosa skrivboken

(Svenska/NO - årstidsväxlingar)

 

Ta en promenad eller passa på på väg till träning eller annan aktivitet. Gör en lista över de vårtecken du ser. Skriv så fint du kan. Rita bilder till de vårtecken du ser. Hur många hittar vi tillsammans?

 

Ma-läxa

Mattepapper 26b och 27b. Påminn om att skriva enheten i svaret på 26b.

 

 

 

Visa och berätta

 

Visa och berätta kommer att hållas på tisdagar under vårterminen. 

 

v. 4 - 23/1        Alexander         

v. 5 - 30/1        Edward

v. 6 - 6/2          Vincent

v. 7 - 13/2        Fredrik

v. 8 - 20/2        Marcus

v. 10 - 6/3        Josephine

v. 11 - 13/3      Harald

v. 12 - 20/3      Dante

v. 13 - 27/3      Victor

v. 15 - 10/4      Annie

v. 16 - 17/4      Silvia

v. 17 - 24/4      Malu

v. 19 - 8/5        Astrid

v. 20 - 15/5      Wilhelm

v. 21 - 22/5      Max