Kraftkällan(åk 4-5)

Jag heter Anette Vikström och har fått ansvaret att driva Hemvisten på Elevverket och det är både spännande och roligt.

Från och med i år kallas Elevverkets hemvist för Kraftkällan.

Vem är jag?

Jag brinner för aktiviteter med skapande inslag och allt som innebär bild, färg och form. Jag är barnskötare och har bla dekoratörsutbildning och har arbetat som dekoratör förutom inom förskola och skola. I våras arbetade jag och en del elever bla fram väggmålningen i mysrummet på hemvisten.

 

Kraftkällans devis  och det vi strävar mot är:

Some kids are smarter than you

Some kids have cooler clothes than you Some kids are better at sports than you

IT DOESN´T MATTER

You have your thing too

Be the kid who is generous

Be the kid who is happy for others

Be the kid who does the right thing

Be the nice kid

 

Värdegrundsfrågor är alltid aktuella och vi kommer dagligen att föra samtal om hur vi är mot varandra.

 

På Elevverkets hemvist serveras dagligen ett mellanmål efter skoldagens slut och fredagar kommer vi ha lite extra mys då vi gör toasts tillsammans.

Det är viktigt att barnen talar om i det fall de inte ska vara på hemvisten samt att de kommer till mig och säger “Hej då” innan de går hem.

Mobiler är inte tillåtna under skoldagen men på hemvisten är det möjligt att sitta i ett särskilt avdelat rum med sin mobil.

 

Lekotek

På skolgården finns numera ett “Lekotek”där kan alla barn låna lekmaterial med hjälp av ett särskilt lånekort. I Lekoteket finns alla sorters utematerial såsom hopprep, bollar, rockringar, twistband, jonglerbollar, kandamas mm.

Skolans äldsta elever, kommer i den mån de vill, få vara med och “arbeta” i Lekoteket på raster och eftermiddagar. På detta sett får de öva på att ta ansvar och att vara goda förebilder för de yngre barnen på skolan. Den som “arbetar” i Lekoteket kommer ha en gul väst på sig och det kommer alltid finnas en vuxen i närheten med särskilt ansvar för Lekoteket.

 

Har ni frågor om hemvisten så sök upp mig på skolan.

 

//Anette

Anette Wikström